Zaščita elektronske pošte

Velik delež današnjih digitalnih okužb se širi preko elektronske pošte, napadalci pa uspevajo s tehniko ribarjenja oziroma poskusov prevar uporabnikov. Ti najpogosteje nevede kliknejo na škodljive povezave ali pa odprejo okužene priponke in s tem ogrozijo varnost svoje naprave, omrežja in drugih delov IT- okolja podjetja. Prevarantska e-poštna sporočila imajo različne cilje: nekatera pretentajo uporabnika v izdajanje osebnih ali poslovnih podatkov za dostop do sistemov/aplikacij, druge pa ga prepričajo v klik na povezavo do okuženih strani ali pa v odprtje priponke, okužene z računalniškim (npr. izsiljevalskim) virusom ali drugo škodljivo kodo. Vse našteto pomeni, da mora sleherno podjetje poskrbeti za ustrezno zaščito vseh uporabnikov elektronske pošte.

Spam – neželena in nevarna elektronska pošta

Elektronska pošta je danes najbolj razširjen kanal za poslovno komunikacijo. Obseg poslane in prejete elektronske pošte neprestano raste, po svetu se vsako sekundo pošlje več milijonov e-poštnih sporočil, od tega je okoli 2,6 milijona e-poštnih sporočil (cca. 65 % vse e-pošte) nezaželenih.

E-pošta je žal tudi najljubša tarča spletnega kriminala. Raziskave pravijo, da je na vsakih 131 prejetih elektronskih sporočil vsaj eno opremljeno z zlonamerno in nevarno vsebino.

Nezaželeno in nevarno elektronsko pošto velja zato zaustaviti že ob njenem vstopu v podjetje. Prav to nalogo z odliko opravlja rešitev Forcepoint Email Security, ki filtrira vsa sporočila prispela v podjetje. E-sporočila, za katera ugotovi, da so nezaželena, pobriše ali postavi v karanteno. Na ta način v e-poštni predal pridejo samo preverjena e-sporočila brez zlonamernih vsebin.

Omenjena varnostna rešitev premore tudi zaščito pred prevarantsko e-pošto in tako prepreči napade, kjer skuša napadalec preslepiti zaposlene v posredovanje finančnih oz. drugih zaupnih podatkov ali pa v izvedbo kakšnega drugega nepravilnega dejanja.

Varnost e-poštne komunikacije zaupajte profesionalcem

V HC Centru zaščito lastne elektronske pošte in pa tudi e-pošto naših strank zaupamo profesionalni rešitvi Forcepoint Email Security. Kot je omenjeno že zgoraj, gre predvsem za analizo in zaščito sporočil elektronske pošte na točki prehoda. Rešitev torej odkriva in zaustavlja škodljive vsebine že na točki, kjer te vstopajo v organizacijo ali pa iz nje izstopajo. Napredni varnostni algoritmi pregledujejo ves e-poštni promet in ga ustrezno razvrščajo – nezaželena in nevarna sporočila tako nikoli ne dosežejo e-poštnih nabiralnikov zaposlenih.

Še več, Forcepoint Email Security omogoča tudi dodatne storitve za sprotno izobraževanje uporabnikov. Ti so namreč še vedno najšibkejši člen informacijske varnosti, zato jih velja podučiti, kako ustrezno ukrepati zoper prevarantsko in nezaželeno e-pošto. Omenjena varnostna rešitev zazna vsakršno tvegano početje uporabnika, ga o tem opozori oziroma poduči, in tako prepreči izgubo poslovnih podatkov ali nastanek škode.

Partnerski_logo_Forcepoint
WithSecure Registered Partner charcoal black
WithSecure Registered Partner charcoal black