JE ZAŠČITA RAČUNALNIKA POMEMBNA V VSAKEM PODJETJU?

HC CENTER - zaščita elektronske pošte

Ste se kdaj vprašali če je računalnik, ki ga uporabljate, varen za uporabo? Ste kdaj pomislili, da lahko na vašem računalniku teče v ozadju sumljiv program, ali celo, da ga nekdo nadzira in upravlja?

Danes lahko zelo enostavno prenesemo in namestimo zlonameren program. To lahko naredimo preko spleta, elektronske pošte, uporabi USB ključkov… Lahko pa ga prenesejo tudi naši bližnji ali sodelavci, mi pa se tega niti ne zavedamo.

Storilci za temi zlonamernimi programi lahko upočasnijo delovanje našega računalnika, izbrišejo dokumente, zaklenejo računalnik, nas spremljajo preko spletne kamere in ga tudi popolnoma uničijo.

Zato je zaščita vašega osebnega in prav tako tudi službenega računalnika danes zelo pomembna. Še posebaj zaradi celotne situacije v povezavi z epidemijo, ki je prinesla veliko število novih uporabnikov v svet interneta in računalnikov. To pomeni, da se je število potencialnih žrtev še povečalo.

z neupoštevanjem varnostnih pravil ne ogrožate samo sebe, ampak tudi ostale, ki so povezani v istem omrežju. Virusi se lahko širijo tudi preko lokalnega omrežja, kar pomeni, da lahko s tem oškodujemo svoje domače in sodelavce. Prav tako pa lahko vaši bližnji z nepravilnim ravnanjem okužijo vaše naprave. Zatorej previdnost nikoli ni odveč.

“Najdražji virus MyDoom, ki se je začel širiti leta 2004, je povzročil za skoraj 40 miljard dolarjev škode.”

Kot ste verjetno že večkrat slišali, obstaja protivirusna programska oprema, ki stalno preverja in ščiti pred zlonamerni programi, poskusomi vdorov, omejevanju/”zasužnjevanju” vašega računalnika… Kratko povedano, ščiti vas in vaš računalnik.

HC CENTER - zaščita računalnika v podjetju
HC CENTER - zaščita računalnika v podjetju

Število organizacij, ki so bile uspešno napadene z vsaj enim uspešnim “cyber” napadom, izkazano v procentih

Po mnogo letih poizkušanja in uporabe vam ekipa sistemskih tehnikov in inženirjev v podjetju HC Center predlaga uporabo programske opreme F-Secure, saj za zaščito  pred sodobnimi in zapletenimi grožnjami, ki se vsakodnevno razvijajo, uporablja napredno protivirusno tehnologijo.

F-Secure vam zagotavlja zaščito pred virusi, vohunskimi programi, okužbami preko elektronske pošte, grožnjami na spletu ter vso drugo zlonamerno programsko opremo. Programska oprema F-Secure se samodejno posodablja in odziva v realnem času, zato zagotavlja najhitrejšo zaščito pred vsemi potencialnimi grožnjami. Poleg tega je zelo enostaven za namestitev in uporabo ter praktično ne upočasni delovanja računalnika. Poleg vseh naštetih lastnosti, pa vam F-Secure omogoča še varno nakupovanje, upravljanje s transakcijami in dostopanje do spletne banke. Poleg vsega naštetega pa tarši pa lahko še dodatno zaščitijo svoje mlajše s starševskim nadzorom.

Zaščitni sistem F-Secure je na voljo in primeren tako za domačo rabo kot tudi za manjša in večja podjetja.  Poleg vseh naštetih funkcij, F-Secure omogoča podjetjem spletno nadzorno ploščo, kjer na enem mestu lahko dostopajo do vseh funkcij:

  • Prenašanja licenc iz ene naprave na drugo
  • Enostavno nameščanje na nove naprave
  • Pregled celotnega stanja vaše organizacije
  • Izdelovanje varnostnih skupin
  • Centralizirano upravljanje na enem mestu…

Varnost na internetu je danes zelo pomembna.  Ravnajmo odgovorno.

V primeru nadaljnih vprašanj glede zaščite računalnikov v organizaciji si lahko preberete, kaj v HC Centru ponujamo. Poleg tega nas lahko tudi kontaktirate, mi pa vam z veseljem priskočimo na pomoč.