Kaj je digitalna preobrazba podjetja in 6 korakov, kako začeti

Digitalna preobrazba je proces uporabe tehnologije za temeljito spremembo načina delovanja podjetja in zagotavljanja vrednosti svojim strankam. Digitalne tehnologije, v današnjem svetu, slej kot prej preoblikujejo prav vsako industrijo. Podjetja, ki se ne prilagodijo, tvegajo, da bodo zaostala.

HC CENTER - Digitalna preobrazba podjetja
HC CENTER - Digitalna preobrazba podjetja

Digitalna preobrazba je torej pomemben faktor pri razvoju...

Eden od ključnih razlogov, zakaj je digitalna preobrazba tako pomembna, je ta, da lahko pomaga podjetju postati bolj učinkovito in produktivno.

Z uporabo digitalnih orodij in procesov, lahko podjetja avtomatizirajo številne naloge, ki so se nekoč opravljale ročno. Tako svojim zaposlenim omogočijo, da se osredotočajo na pomembnejše delo. To pomaga zmanjšati stroške, povečati produktivnost in izboljšati splošno kakovost izdelkov in storitev podjetja.

Digitalna preobrazba poslovanja vključuje:

 • Digitalizacijo vhodne pošte, računov, pogodb
 • Digitalno podpisovanje in pregledovanje dokumentov
 • Pomoč pri upravljanju s kadri
 • Enotne dokumentne sisteme in močna iskalna orodja
 • Digitalno beleženje zalog
 • Digitalizacijo poslovnih procesov

 

Ena od ključnih prednosti je tudi ta, da poboljša agilnost in odzivnost na spremembe na trgu. Z uporabo digitalnih orodij se lahko podjetja hitro prilagodijo novim trendom in priložnostim ter tako ostanejo pred tekmeci. To je lahko še posebej pomembno v današnjem hitrem poslovnem okolju, kjer je zmožnost hitrega inoviranja in prilagajanja ključnega pomena.

Prvi korak v vsakem procesu digitalne preobrazbe je ocena trenutnega stanja podjetja in prepoznavanje področij, kjer je mogoče uporabiti tehnologijo za izboljšanje poslovanja. To lahko vključuje izvedbo temeljite revizije obstoječih procesov in sistemov ter posvetovanje z zaposlenimi in strankami za zbiranje povratnih informacij in idej. Ko je ta analiza končana, je naslednji korak razvoj jasnega načrta za implementacijo novih digitalnih tehnologij in procesov.

Za začetek digitalizacije vašega podjetja si lahko najbolj pomagate z naslednjimi koraki:

 1. Začnite z izvedbo temeljite revizije obstoječih procesov in sistemov vašega podjetja, da ugotovite področja, kjer je mogoče uporabiti tehnologijo za izboljšanje delovanja. To lahko vključuje posvetovanje z zaposlenimi in strankami za zbiranje povratnih informacij in idej.

 2. Razvijte jasen načrt za uvedbo novih digitalnih tehnologij in procesov. To mora vključevati posebne cilje in cilje ter časovni okvir za izvedbo.

 3. Investirajte v potrebno tehnologijo in usposabljanje za podporo vaših prizadevanj za digitalno preobrazbo. To lahko vključuje nakup nove strojne in programske opreme, pa tudi usposabljanje zaposlenih o tem, kako učinkovito uporabljati ta orodja.

 4. Ustvarite kulturo za celotno podjetje, ki spodbuja uporabo digitalnih orodij in procesov. To lahko vključuje vzpostavitev ekip ali skupin, osredotočenih na digitalne inovacije, ter zagotavljanje spodbud in priznanj za zaposlene, ki pridejo z novimi zamislimi ali rešitvami.

 5. Nenehno spremljajte in ocenjujte napredek svojih prizadevanj za digitalno preobrazbo. To vam bo pomagalo prepoznati morebitne izzive ali ovire in po potrebi izvesti prilagoditve, da zagotovite uspeh svojih prizadevanj.

 6. Na splošno bo digitalna preobrazba vašega podjetja zahtevala precejšnjo naložbo časa, sredstev in truda. Vendar pa so lahko koristi izboljšane učinkovitosti, produktivnosti in odnosov s strankami vredne truda.

 

Lahko pa proces digitalizacije prepustite tudi nam, ki se s tovrstnimi rešitvami ukvarjamo dnevno. V sodelovanju s podjetjem Canon ponujamo namestitev rešitve Therefore v vaše poslovno okolje. Več o tovrstni platformi za digitalizacijo si lahko preberete v infografiki, ki smo jo za vas pripravili, ali pa si ogledate krajšo video animacijo.

 

Če pa vas zanima še več, nam pišite na prodaja@hc-center.com kjer vam z veseljem priskočimo na pomoč!

 

Partnerski_logo_Therefore