Zakaj potrebujete dodatno varnostno kopiranje za Microsoft 365 storitve?

Čeprav je Microsoft 365 (prej znan kot Office 365) s svojim naborom orodij in aplikacij dvignil produktivnost na še nedosežene ravni, veliko uporabnikov spregleda enega od ključnih vidikov upravljanja z podatki – varnostno kopiranje. Kljub drugačnemu prepričanju je potreba po dodatnih rešitvah za varnostno kopiranje, zlasti za ključne storitve, kot so e-pošta, OneDrive in Teams, bistvena.

server cloud data storage concept cloudscape digital online service global network web database backup computer infrastructure technology 1 1
server cloud data storage concept cloudscape digital online service global network web database backup computer infrastructure technology 1 e1692816376449

Nesporazum o zmogljivostih varnostnega kopiranja Microsoft 365

Microsoft 365 odlično poskrbi, da so njegove storitve vedno na voljo ter uvaja varnostne ukrepe najvišjega razreda in ohranja integriteto svojih sistemov. Poskrbi za odpornost proti okvaram strojne opreme in naravnim nesrečam, varuje svojo infrastrukturo in vaše podatke pred katastrofalnimi dogodki. Vendar, pa težava nastane, ko uporabniki te ukrepe zamenjajo za rešitev za varnostno kopiranje.

Pomembno je razumeti, da medtem ko Microsoft zagotavlja razpoložljivost storitev, ne ščiti v celoti vaših podatkov pred izgubo ali izbrisom. Ta odgovornost v glavnem pade na uporabnika. To je izrecno navedeno v njihovem sporazumu o storitvah: “Prizadevamo si, da bi storitve delovale; vendar pa vse spletne storitve občasno doživljajo motnje in izpade, in Microsoft ne odgovarja za nobeno motnjo ali izgubo, ki bi jo lahko doživeli.”

Za Microsoft 365 velja politika skupne odgovornosti, ki poudarja, da končna odgovornost za varnost in celovitost podatkov leži pri uporabniku. To pomeni, da čeprav Microsoft skrbi za infrastrukturo in zagotavljanje storitev, uporabniki nosijo odgovornost za zaščito svojih podatkov.

 

Potreba po varnostnem kopiranju e-pošte, OneDrive in Teams

E-pošta, podatki OneDrive (dokumenti, preglednice, predstavitve in druge datoteke) ter podatki Microsoft Teams predstavljajo življenjsko silo velike večine organizacij. Pomembni so ne le za vsakodnevno delovanje, temveč tudi služijo kot kritični zapisi za skladnost, revizije in zgodovinske reference.

V kontekstu elektronske pošte lahko nenamerno brisanje, ki je pogosta napaka uporabnika, povzroči obsežno izgubo podatkov. Poleg tega je elektronska pošta pogosto tarča napadov, kot so phishing in ransomware, ki ciljajo na e-poštni sistem, kar lahko privede do pokvarjenih ali izbrisanih podatkov.

Ko gre za OneDrive, Microsoft ponuja funkcije, kot so različice in koš. Vendar to ne pomeni celovitih rešitev za varnostno kopiranje. Različice vas ne morejo zaščititi, če je datoteka nenamerno trajno izbrisana. Podobno koš hrani izbrisane datoteke največ 93 dni, datoteke pa lahko trajno izbriše ročno ali če presežete svojo kvoto za shranjevanje.

Poleg tega so e-pošta, OneDrive in Teams dovzetni za notranje grožnje, kot so npr. nezadovoljni zaposleni, ki bi lahko namerno izbrisali ključne podatke.

 

REŠITEV: HC Cloud Backup (powered by Acronis)

Za učinkovito zaščito vaših podatkov je torej potrebno uporabiti dodatno rešitev za varnostno kopiranje, kot je HC Cloud Backup (powered by Acronis). Ta storitev, ki jo ponuja podjetje HC Center, ponuja obsežno zaščito in možnosti obnovitve za storitve e-pošte, OneDrive in Teams od Microsofta 365.

Celovita zaščita
HC Cloud Backup (powered by Acronis) zagotavlja samodejno ali ročno izvedene varnostne kopije, kar zagotavlja, da so vaši podatki vedno zaščiteni. Shrani več različic vaših podatkov, jih varuje pred nenamernim brisanjem, pokvarjenostjo in zlonamernimi napadi.

Hitra in enostavna obnova
V primeru izgube podatkov HC Cloud Backup (powered by Acronis) ponuja hitre in enostavne možnosti za obnovo. Lahko obnovite posamezne e-pošte, datoteke, mape ali celo nabiralnik ali račun OneDrive. HC Cloud Backup (powered by Acronis) zagotavlja, da lahko svoje podatke hitro in učinkovito povrnete, kar zmanjšuje čas nedelovanja.

Napredna varnost
HC Cloud Backup (powered by Acronis) vključuje napredno šifriranje, ki je v skladu z globalnimi standardi. To ponuja dodatno raven varnosti za vaše podatke, poleg tega tudi zagotavlja zaščito pred ransomware, kar dodaja dodatno raven obrambe pred to naraščajočo grožnjo.

Skladnost in standardi
Podjetje HC Center izvaja svoje storitve v skladu z najvišjimi standardi, vključno z varnostnim kopiranjem in obnovitvijo. Ta pristop zagotavlja, da so vaši podatki varno shranjeni, zaščiteni in dostopni, ko jih potrebujete.

Podjetje HC Center je zavezano k zagotavljanju visokokakovostnih storitev v skladu z pridobljenima mednarodnima standardoma ISO 27001 in ISO 9001.

ISO 27001 je vodilni mednarodni standard za upravljanje informacijske varnosti. Omogoča organizacijam vzpostavitev in vzdrževanje varnostnega sistema, ki zaščiti informacije pred dostopom, izgubo ali poškodovanjem.

ISO 9001 je mednarodni standard, ki določa zahteve za sistem vodenja kakovosti. Zagotavlja, da so storitve podjetja HC Center dosledne in se nenehno izboljšujejo.

Neomejena hramba
Za razliko od omejitev, ki jih Microsoft postavlja na obdobja hrambe, HC Cloud Backup (powered by Acronis), glede na določeno politiko varnostnega kopiranja, zagotavlja neomejeno hrambo, kar omogoča popolno zaščito podatkov ne glede na njihovo starost. To je izjemno pomembno za organizacije, ki potrebujejo dolgoročno hrambo podatkov za skladnost ali zgodovinske namene.

Celovita storitev
S HC Cloud Backup (powered by Acronis) je podjetje HC Center zavezano zagotavljati celovite storitve za svoje stranke. To vključuje podporo za izvajanje varnostnih kopij, obnovo, šifriranje, skladnost in hrambo. Poleg tega stranke prejmejo redna poročila o statusu in uspešnosti varnostnih kopij.

Široka pokritost storitev
HC Cloud Backup (powered by Acronis) ne omejuje svojih storitev varnostnega kopiranja le na Microsoft 365. Poudarek na Microsoft 365 je razumljiv, saj je to ena izmed najbolj razširjenih in uporabljenih platform, vendar so potrebe organizacij po varnostnem kopiranju podatkov veliko širše. Tako HC Cloud Backup (powered by Acronis) ponuja široko paleto rešitev za varnostno kopiranje različnih platform in storitev. To vključuje, vendar ni omejeno na, varnostno kopiranje strežnikov (Windows, Linux), delovnih postaj (Windows, Mac), virtualnih okolij (VMware, Hyper-V, Virtuozzo, Citrix XenServer, Red Hat Virtualization, Linux KVM, Oracle VM Server), mobilnih naprav (iOS, Android) in različnih aplikacij (SQL Server, SharePoint, Active Directory). Na ta način HC Cloud Backup (powered by Acronis) omogoča, da so vsi ključni poslovni podatki zavarovani in dostopni, ne glede na platformo, s katero delate.

 

Zaključek

Vaši podatki so dragoceni in nezamenljivi del vašega poslovanja. Da bi jih zaščitili, je ključno izbrati pravo rešitev za varnostno kopiranje. HC Cloud Backup (powered by Acronis) ponuja robustno, celovito in zanesljivo rešitev, ki zagotavlja, da so vaši podatki Microsoft 365 vedno varni in dostopni.

Kljub zanesljivosti Microsoft 365, potrebujete dodatno varnostno kopiranje za zagotavljanje zaščite podatkov. HC Cloud Backup (powered by Acronis) je odlična rešitev, ki jo ponuja podjetje HC Center. Ne zagotavlja le celovite zaščite in obnovitve, ampak tudi skladnosti z ISO 27001 in ISO 9001. Tako lahko zagotovite, da so vaši podatki vedno varni in zaščiteni.

V primeru, da vas o tej storitvi zanima več, vas vabimo, da se obrnete na prodaja@hc-center.com in z veseljem bomo z vami poiskali primerno rešitev.

Robert Puh

Robert Puh

Robert Puh je tehnični direktor podjetja HC Center, med drugim odgovoren za vpeljavo oblačnih storitev, ki jih podjetje ponuja končin odjemalcem.