7 prednosti, zaradi katerih se podjetja odločajo za računalništvo v oblaku

Računalništvo v oblaku si lahko predstavljate kot zelo zmogljive računalnike (strežnike), na katere lahko uporabniki dostopajo preko interneta ali direktne povezave. Namesto da bi podjetja imela lastne strežnike, lahko z uporabo računalništva v oblaku, strežnike in programsko opremo najemajo od ponudnikov oblačnih storitev.

Zakaj je to za podjetja nujno pomembno?

Odgovor je preprost: ker jim omogočajo, da se osredotočijo na svoje glavne dejavnosti, saj jim oblačni partner zagotavlja vso tehnično podporo in vzdrževanje. Podjetja lahko tudi prilagodijo velikost svojih strežnikov glede na trenutne potrebe, kar jim omogoča prihranek denarja, ki bi ga sicer porabila za nakup in vzdrževanje lastnih (ter dodatnih) strežnikov.


Trend vedno bolj strmi v smer računalništva v oblaku, kar je posledica dejstva, da se podjetja vse bolj zavedajo prednosti, ki jih prinaša ta pristop. Računalništvo v oblaku zmanjšuje stroške in zagotavlja visoko raven varnosti. Prav tako je zaradi povečane rabe mobilnih naprav in drugih oddaljenih naprav vedno več podjetij, ki se zanašajo na storitve računalništva v oblaku, da bi lahko svoje aplikacije in storitve ponujali kjerkoli in kadarkoli ter dostopajo do njih na varnostno ustrezen način.

hc-cloud-sodobno-recunalnistvo-iz-oblaka

Podjetja torej, z računalništvom v oblaku, pridobijo naslednje prednosti:

  • Prilagodljivost: prilagodijo si lahko velikost in zmogljivost svojih strežnikov glede na trenutne potrebe, kar omogoča prihranek denarja;
  • Visoka raven varnosti: ponudniki, ki se ukvarjajo s storitvami računalništva v oblaku, so aktivni pri zagotavljanju varnosti z najnovejšo tehnologijo, da zaščitijo podatke podjetij;
  • Tehnična podpora: Podjetja se lažje osredotočajo na svoje glavne dejavnosti, saj oblačni ponudniki zagotavljajo tehnično podporo in vzdrževanje strežnikov;
  • Dostopnost: Podjetje lahko dostopa do svojih aplikacij in podatkov, kjerkoli in kadarkoli;
  • Prihranek denarja, saj ni več fizičnih strežnikov, ki potrebujejo prostor ter vsakodnevno vzdrževanje;
  • Hitra namestitev: Podjetja strežnike v oblaku hitro namestijo, saj ni potrebnega fizičnega nameščanja in konfiguriranja.
  • Ni skritih stroškov, elektrike, vzdrževanja..;
  • Dostop do visoko zmogljive infrastrukture in najema programske opreme, ki je, v nakupnem modulu, zaradi visoke finančne investicije, težje dosegljiva.

Kaj ponujamo mi?

V podjetju HC Center razumemo, da so potrebe podjetij različne, zato na podlagi strokovne analize obstoječega stanja nudimo individualno prilagojeno rešitev. Že več kot 13 let nudimo najem povsem prilagodljivih storitev računalništva v oblaku pod blagovno znamko HC Cloud.

Prenovljeno strežniško okolje našega oblaka temelji na novi infrastrukturi Hewlett Packard Enterprise – HPE SimpliVity, ki se nahaja v naših dveh geografsko ločenih podatkovnih centrih, vse storitve pa se izvajajo skladno s standardom ISO 27001. Sistemsko okolje v celoti izpolnjuje zahteve podjetij po visoki razpoložljivosti storitev, saj deluje v režimu 24/7, mesečna razpoložljivost okolja pa dosega vsaj 99,98 %. Vsi podatki v našem oblaku se nahajajo v Sloveniji.

Oglejte si video o primeru računalništva v oblaku - naš HC Cloud

Stranke pogosto zanima, za kakšne storitve se odločajo ostala podjetja

Podjetja ali samostojni podjetniki se lahko odločijo za najem lastnega virtualnega strežnika, najem lastnega e-poštnega strežnika Microsoft Exchange ali pa postavitev celovitega zasebnega strežniškega okolja v oblaku, kot tudi rešitve za arhiviranje podatkov na drugo lokacijo. Poleg najema IT-infrastrukture, vedno več podjetij prisega na najem digitalne programske rešitve Canon Therefore za digitalizacijo vseh procesov poslovanja.

Za miren spanec pa poleg varnega in zanesljivega dostopa do podatkov – kjerkoli in od koderkoli – skrbi tudi napredno varnostno kopiranje podatkov na oddaljeno lokacijo, od koder jih je mogoče hitro in enostavno obnoviti v primeru hude napake ali katastrofe ali pa z delom začeti na drugi lokaciji.

Z razlogom pa smo v začetku leta 2023 upravljanje HC Cloud infrastrukture dodatno vključili tudi storitev Hewlett Packard Enterprise – HPE GreenLake, ki prinaša za naše naročnike še boljšo izkušnjo in večjo zanesljivost »lokalnega« računalništva v oblaku.


Za več informacij nas prosim pokličite na +38615862450 ali nam pišite na prodaja@hc-center.com, kjer vam z veseljem priskočimo na pomoč!

VARNOSTNO KOPIRANJE - hc cloud
Partnerski_logo_HPE_Silver_Solution_Provider
Partnerski_logo_HPE
Partnerski_logo_HPE
VARNOSTNO KOPIRANJE - hc cloud